Sveriges Supertalanger 2012: Plats 21-101

Här fortsätter listan över Sveriges 101 Supertalanger 2012 med placering 21-41.

21. Mohammad Homman, 38
Vironova
Virusforskaren som hittade på en datormjukvara som förenklar identifieringen av virus i mikroskop. Istället för att fortsätta forska sökte han patent och valde entreprenörens bana. Sedan dess har han fått fem patent som uppfinnare. Prisad som "morgondagens vetenskapliga ledare" av American Academy of Achievment samt i olika förenings- och innovationssammanhang. Leder enligt mottot att anställa människor som är duktigare än honom själv för att ständigt utveckla både sig själv och företagen.

22. Caroline Leksell, 30
Google London
Globalt säljansvarig för Youtubes annonsverksamhet på Google, där hon började 2007 som kundansvarig för bank- och försäkring. Efter att hon ökat intäkterna med 190 procent de första sex månaderna befordrades hon tre gånger på fyra och halvt år till dags dato. Tog med Youtube hem utmärkelsen "Bästa medieinnovation" i Storbritannien. Liksom pappa Laurent engagerad i Stockholms Stadsmission.

23. Amir Mortazavi, 30
Oriflame
Byggde upp Oriflame i Iran och fick verksamheten att växa med 300 procent under de första tre åren. Sen slängdes boalget ut av regimen och Amir fängslades. Idag leder han dock kosmetikabolagets framfart i Indonesien sedan 2011. Ansvarar för 500 anställda på 14 kontor och fler än 250 000 hemförsäljare.

24. Carolina Johansson, 37
H&M
Förbereder öppning av ny H&M-kedja under 2013 på såväl strategisk som operationell nivå. Ansvarig för den svåra konsten att maximera försäljningen och samtidigt minimera kostnaderna. H&M-trogen talang som i 12 år styrt upp balansen i klädjättens sortiment i de flesta genrer och de flesta arenor.

25. Oscar Fahlgren, 33
Mubadala Development Company
Affärsjurist med toppbetyg, tillika Mensamedlem, som värvades från Vinge till finansbranschen i London av JP Morgan. Efter några år på riskkapitalbolaget Terra Firma flyttade han 2010 till Förenade Arabemiraten och köper idag bolag åt investmentfonden Mubadala där han är senior vice president.

26. Filip Johansson, 31
My Academy
En "selfmade man" med släktens första universitetsexamen tog sig till USA och blev ekonomichef på svensk-amerikanska handelskammaren som 26-åring. Idag finans- och verksamhetschef samt delägare i My Academy i den aktualitetsbubblande läxhjälpsbranschen. Därtill medlem i Mensa.

27 Cecilia Värendh Månsson, 26
Grundare Gateway Scandinavia
Fortfarande student och redan grundare av ett rekryteringsbolag. I sann Supertalanganda förser Cecilia Värendh Månsson svenska storbolag med talanger från utländska universitet. Prisad som toppstudent och engagerad, inte bara i sin egen utbildning, utan även sitt universitet; Columbia University, där hon är studentrepresentant i styrelsen.

28 Henrik Karlsson, 33
Biorecro

29. Carolina Johansson, 34
Solelia
En gång dansare i NY, skolade om sig till civilingenjör på Uppsala universitet och blev gästforskare inom hållbarhet på University of California. Har också forskat om rörelseigenkänning både på Mobile Life Centre i Kista och hos Microsoft Research i Camebridge. Nu vd för Solelia Greentech som säljer laddningsstationer för elbilar. Fick nyligen Världsnaturfondens pris Climate Solver.

30 Katarina Larsson, 28
Electrolux
Vinnare av KTH:s Future Female Leader Award som gör sista perioden i det skräddarsydda traineeprogramet. Genuint nyfiken på teknik och pedagogiskt kompetent tar hon på sig ledartröjan i paneler och debatter för att vinna fler kvinnor till teknikyrket. Tidigare elitfotbollsspelare. Pianist och sångerska med egenhändigt skriven repertoar.

31 Åsa Westlund 36
Europaparlamentet
Valdes in i Europaparlamentet för socialdemokraterna som 28-åring efter en personvalskampanj stödd av Ingvar Carlsson. Då stridbar ordförande för studentföreningen, som vann över partiledningen på kongresser, till exepmel om homosexuellas rätt att adoptera barn. Samtidigt politisk sekreterare i partistyrelsen. En politiker vi lär se mer av när vinden vänder för sossarna.

32. Bonnie Roupé, 36
Bonzun Health Information 

33. Chu Zhu, 27
Student Competitions AB
Fortfarande KTH-student har han grundat en tjänst som synkar studenter med företag genom tävlingar. Mångfaldigt belönad för innovation och entreprenörskap. Därtill vinnare av Draknästet. Bergsbestigare som toppat Mont Blanc, Ararat och Kebnekeise, behärskar världens tre ledande språk; mandarin, engelska och spanska. Därtill svenska.

34. Andreas Bernström, 39
Rebtel
Kom in som anställd nummer fem på Tradedoubler. När han slutade fanns bolaget på 19 marknader. Hans marknad, UK, hade 300 anställda och omsatte 400 miljoner dollar. Sedan 2009 är han vd för Rebtel som anses vara tvåa efter Skype på mobil IP-telefoni, med en helt vild tillväxt på en halv miljon användare i månaden. Ovanligt debattglad vd som skriver regelbundet i Huffington Post och tekniktidningar. Belönad med innovationspris av såväl VA som Vinnova.

35. Emma Stjernlöf, 33
Google
Denna resultatberoende doer ansvarar för Googles varumärke på den nordiska marknaden, vilket omfattar allt från krishantering till B2B-kampanjer. Tidigare på Adidas där hon valdes ut till europeiskt ledarskapsprogram. Det bästa Emma vet är dock att se medarbetarna växa, hävdar hon. Bestiger dessutom berg ibland, nu senast Mont Blanc.

36. Karl-Johan Wattsgård, 34
Sequent Invest
Efter en finansanalytiker karriär i London rekryterades han till Wallenbergs EQT för att delta i uppstarten av EQT Infrastructure 2007. 2011 hoppade han av för att starta eget riskkapitalbolag med ambitionen att vara långsiktig, ansvarstagande och transparant ägare som fokuserar på mogna bolag.

37. Christian Löfvendahl, 30
Handheld Apac
Med universitetsutbidlning från Australien blev han 2010 trainee på dataföretaget Handheld. På två år har han avancerat till bolagets ledningsgrupp, startat dotterbolag i Asia-pacific-regionen. Sedan 1 januari är han även chef för Europabolaget och ansvarar för två av koncernens åtta dotterbolag.

38. Charlotte Berndt, 30
Capgemini
Började sin yrkesbana som 15-årig modell för GAP i USA. I åtta år modellade hon för varumärken som H&M och Chanell. Sedan följde studier i företagsekoenmi på Handels och i Sydkorea. Samtidigt startade hon webbbutiker, t ex tidningsbutiken.se. Idag är hon seniorkonsutl på Capgemini med driver också en egen aupair-förmedling för svenska ungdomar som vill ut i världen.

39. Anna Bager, 39
Interactive Advertising Bureau
Efter en chefskarriär inom affärsutveckling och research på Ericsson Multimedia flyttade hon till Mad men-land för att bli driva mobilmarknadsföringen på lobbyorganisationen Interactive Advertising Bureau. Lnadsatte den första renodlade mobilreklamlobbyisten i Washington och har drivit reklambranschens hetaste mediums frågor så bra att hon valts ut till Business Week lista över de 20 viktigaste kvinnorna för reklambranchen.

40. Caroline Johansson, 30
Dustin
Handplockad från Tele2 till marknadsdirektörstjänsten på Dustin för att bygga upp en ny organisation för marknad, crm och varumärke. Sitter även i koncernledningen. Känd som duktig ledare av stora team med fingertoppskänska för nya trender. Samhälls- och branschengagemanget visar sig i Playing for change, Annonsörföreningen och Kinneviks kvinnliga nätverk.

41. Roxanna Zea, 37
Tele2
Tele2:s nya strategidirektör är en kvinna med sylvasst intellekt som de senaste sex åren varit affärsutvecklare och ansvarig för strategiska partnerskap på Google. Genom 15 års från världens alla fem kontinenter har hon utvecklat sin talang inom strategi- och affärsutveckling i digitala medier. Dessutom utbildad konsertpianist vid Sydney Conservatorium of Music.

Läs vidare: Plats 42-61


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.