Pontus Schultz är död

Veckans Affärers chefredaktör Pontus Schultz är död. Han omkom på lördagen i en cykelolycka i Frankrike.

Olyckan skedde under den sista etappen av en sju dagar lång cykeltävling för amatörer, Haute Route 2012. Enligt organisationen åkte Pontus Schultz olyckligt av vägen i södra delen av Frankrike och avled av fallet.

Tävlingens läkarteam och säkerhetsmotorcyklar var mycket snabbt på plats efter att olyckan inträffat, men hans liv gick inte att rädda.

Pontus Schultz var en mycket hängiven och erfaren cyklist, men också en hängiven publicist och en nyckelperson inom Bonnier Tidskrifters organisation.

Han satt med i förlagets ledningsgrupp. Han har också jobbat med utvecklingsuppdrag för Bonnier AB, bland annat var han starkt engagerad i framtagningen av möjligheter för magasin på läsplatta.

Ulrika Saxon, sedan 1 augusti i år vd på Bonnier Growth Media, jobbade nära Pontus under sina sju år som vd för Bonnier Tidskrifter. Hon säger:

"Det som har hänt vår vän och medarbetare Pontus är fruktansvärt och ofattbart. Våra tankar går i första hand till hans närmaste familj, hustru och tre barn. Han kommer att bli mycket, mycket och djupt saknad."

Pontus Schultz blev 40 år.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.