Borg till storms mot näringslivet

Anders Borgs förslag om att begränsa ränteavdraget har fått ledande profiler i näringslivet att se rött. Nu går finansministern till motattack.

Tonläget är högt mellan näringslivet och finansminister Anders Borg efter den senares förslag att begränsa ränteavdraget. 27 näringslivstoppar har gjort gemensam sak och författat ett brev där finansministern varnas från att gå vidare med förslaget som anses rättsosäkert, skriver Dagens Industri.

Argumentet är att lagförslaget skulle leda till minskade investeringar i Sverige. Ericssons ordförande Leif Johansson, Volvos vd Olof Persson och Investors vd Börje Ekholm är några av dem som skrivit.

Anders Borg går till motattack:

Jag noterar att några av de bolag som förekommit i de här diskussionerna och varit ambitiösa i sin skatteplanering också har varit med och skrivit brevet , säger han till Dagens Industri.

Jag blir bekymrad över att en del näringslivsföreträdare inte ser att den här aggressiva skatteplaneringen undergräver legitimiteten för företagande och företagsamhet i Sverige , fortsätter han.

Den nya lagen vill Anders Borg ha på plats till årsskiftet, skriver tidningen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.