1 av 13
Bildspel: 1: Karl-Johan Persson, Ålder: 36, Bolag: Hennes o Mauritz, Bostadsort: Stockholm, Förmögenhet 2011: 6,5 mkr, Rank hela listan 2011: 21

13 unga miljardärer

Trots börsras och finanskris finns det gott om svenska miljardärer. Det visar VA:s årliga lista över Sveriges rikaste. Och även om snittåldern är hög finns 13 namn som sticker ut. Här är listan på miljardärerna under 40 år.

Veckans Affärers årliga sammanställning över Sveriges rikaste personer visar att miljardärerna klarat krisen väl. Sju personer har fallit ur listan sedan ifjol - och fyra nya har tillkommit. 2011 finns 108 svenska miljardärer - varav 13 är under 40 år. 


Toppen på rikast-under-40-listan
är av förklarliga skäl detaljhandelstung där familjen Perssons H&M kniper 5 av 13 platser. Ingvar Kamprads ättlingar har passerat 40-stecket och istället är det investmentbolaget Kinnevik med Cristina, Max, Hugo och Sophie Stenbeck som kvalar in i mittenskiktet. 


På förlorarlistan
står Clas Ohlson-arvingen Mary Haid vars förmögenhet minskat med 23 procent på ett år (följd av aktieras på 39 procent).


NYHETSBREV


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE VA