Sveriges mest jämställda advokatbyrå

Sveriges mest jämställda advokatbyrå

Hallå där, Anette Hansson, vd för Sveriges mest jämställda advokatbyrå....

Hur står det egentligen till med jämställdheten på svenska advokatbyråer?
Jämställdheten är dålig när det kommer till toppen. En väldigt liten del av delägarna på de affärsjuridiska byråerna är kvinnor - och då ska man komma i håg att det är fler kvinnor än män som pluggar juridik och går ut juristlinjen med höga betyg. Det är även fler kvinnor än män som börjar arbeta på affärsjuridiska byråer. Vi tror att det beror på den struktur som råder på advokatbyråerna, där mannen är normen.

Varför ska man välja HolmgrenHansson?
För att vi är engagerade, otroligt kompetenta och drivna. Vi driver framtidens affärsjuridiska byrå.

Ni växer så det knakar, är ni på jakt efter nya medarbetare?
Vi söker hela tiden intresserade och kompetenta medarbetare som vill vara med på vår resa att göra skillnad i advokatbranschen. Just nu befinner vi oss i en rekryteringsprocess och kommer att anställa två jurister till inom kort. Vi får väldigt många spontana ansökningar och många hör av sig till oss och hejar på.

När är ni nöjda? Vad är målet?
Vår vision är att skapa Sveriges attraktivaste affärsjuridiska advokatbyrå. Vårt mål är at göra skillnad i advokatbranschen.

VA.se