Eniro jagar riskkapital

Eniro jagar riskkapital

Ledningen för Eniro har bjudit in riskkapitalbolag att delta i en finansiell lösning för söktjänstbolaget Eniro, skriver Dagens Industri.

Enligt uppgift handlar det om tre riskkapitalister - Proventus, Altor och Triton - där den förstnämnda uppges vara den som har visat störst intresse. Proventus ska under förra veckan ha träffat företrädare för det bankkonsortium som nyligen reste krav på en refinansiering av Eniro. Hur Proventus plan ser ut är dock inte känt.

Parallellt med dessa förhandlingar pågår arbete vid investmentbanker för att mobilisera investerare som skulle kunna gå in som garanter vid en eventuell nyemission i Eniro. Ingen investmentbank ska dock ha fått något formellt uppdrag att sy ihop en nyemissionslösning.

Eniro hörde till de största kursvinnarna på tisdagens börs med en uppgång på 32 procent till 7:75 kronor.

Direkt


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.