De blev årets sociala kapitalist

De blev Årets sociala kapitalist

VA tillsammans med Sparbankerna delade ut priset för Årets sociala kapitalist under Almedalsveckan i Visby. Stolta vinnare blev Playing for change med Sara Damber och Sophie Stenbeck i spetsen.

Sara Damber blev såhär glad när hon fick VA:s pris. FOTO: Maja Siösteen.

Playing for change har utsetts till vinnare av utmärkelsen Årets Sociala Kapitalisti klassen Storföretag . Priset tas emot av verksamhetschefen Sara Damber som tillsammans med Sophie Stenbeck är en av grundarna.

Playing for change får utmärkelsen bland annat för att Sophie Stenbeck och Kinneviksgruppen förvaltat ett arv som ritar en rät linje från bruket i Korsnäs ut i den globala kommunikationsindustrin, och visat att företag inte bara kan ta ansvar de kan gå i täten också.
 

Bakom Playing for Change står Hugo Stenbecks Stiftelse och Kinnevikgruppens bolag. Satsningen drivs av Damber och Sophie Stenbeck är styrelseordförande. Sara Damber har tidigare grundat stiftelsen Friends som arbetar mot mobbning och kränkande behandling i skolan. Hon har också bland annat drivit kampanjen Avstamp för arbetsmarknadsstyrelsen och är sedan januari 2009 verksamhetschef för Hugo Stenbecks Stiftelse.


Motiveringen till utmärkelsen Årets Sociala Kapitalist i kategorin Storföretag
Ett företags relation till samhället kan aldrig ha en början och ett slut. Den bottnar i en historia och siktar mot en framtid. Årets Sociala Kapitalist, kategorin Storföretag , är ett skolexempel på det. Med ett modernt initiativ, byggt på innovativa modeller, modiga idéer och spännande drömmar, startar man både en viktig debatt och cementerar samtidigt bilden av ett företag som inte bara interagerar med samhället utan i allra högsta grad är en del av det - och tänker fortsätta att vara det.


- Vi är väldigt glada över att vårt hårda arbete under det senaste året med att starta Sveriges första inkubator för att stödja sociala entreprenörer uppmärksammas, säger Sara Damber, verksamhetschef för Playing for change.

VA.se


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.