Hälften blir portade

Hälften blir portade

Den officiella inbjudningslistan till kronprinsessan Victorias bröllop är nu offentlig. Till Storkyrkan och bröllopsceremonin får 26 män och kvinnor från det svenska näringslivet komma. Men till middagen på slottet blir hälften portade.
 

Flera hundra prominenta gäster är bjudna på det kungliga bröllopet på lördag. Kungligheter och statsmän från hela världen kommer till Stockholm, men även en del bekanta namn från näringslivet finns med på den officiella inbjudningslistan som hovet presenterade i dag.

Totalt 26 direktörer, styrelseproffs och vd:ar är bjudna och bland de mer kända namnen märks Hennes & Mauritz vd Karl-Johan Persson, Marcus Wallenberg, styrelseordförande Michael Treschow, Sverker Martin-Löf och Antonia Ax:son Johnson. Men medan alla de inbjudna näringslivskändisarna är bjudna på bröllopsceremonin får endast hälften av dem njuta av middagen på slottet.


Till exempel får Karl-Johan Perssons pappa Stefan Persson inte följa med sin son på middagen. Han får endast beskåda brudparet i kyrkan. Detsamma gäller AB Volvos vd Leif Johansson, SAS vd Mats Jansson och Cristina Stenbeck, arvtagare inom Kinneviksgruppen.


Men vänner till brudparet såsom Peder Dinkelspiel, Alessandro Catenacci, Erik Paulsson och Anders Lindberg är bjudna på både ceremonin i kyrkan och till middagen på kvällen.

Inbjudna:

Jan Scherman, direktör på TV4, med fru Margareta Scherman
Bernt och Charlotte Magnusson
Jacob Wallenberg och Annika Levin
Marcus Wallenberg och Fanny Sachs
Bertil och Lisbeth Hult
Direktör Sven Philip Sörensen med fru Marie-Louise Sörensen
Peder Dinkelspiel och Caroline Dinkelspiel
Karl-Johan Persson och Leonie Persson
Alessandro Catenacci och Susanne Catenacci
Erik Paulsson, peab, Gunilla Paulsson
Tekn dr Robert Andreen och Agnetha Andreen
Dir Anders Lindberg, JKL Stockholm, och civilekonom Eva Lindberg
Styrelseordf Michael Treschow och professor Lena Treschow Torel

I kyrkan får dessutom dessa komma:
Stefan Persson med fru Denise Persson
Björn Örås med fru Bibbi Örås.
Antonia Ax:son Johnson
Mats Jansson
Melker och Kerstin Schörling
Fredrik och Anne-Marie Lundberg
Sverker och Monica Martin-Löf
Peter Wallenberg jr och Katarina Ozolins
Leif och Eva Johansson
Cristina Stenbeck och Alex Fizgibbons
Dan Sten Olsson och Jane Olsson Thorburn
Lars G och Katarina Malmer
Peggy och Jan Bruzelius


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.