Mussolini för iphone stoppad

Mussolini för iphone stoppad

En applikation för Iphone med namnet "iMussolini" har vållat debatt i Italien. Programmet ger tillgång till ett hundratal tal av den italienske diktatorn och hamnade snabbt på andra plats på försäljningslistan.


En applikation för Iphone med namnet "iMussolini" har vållat het debatt i Italien. Programmet ger användaren tillgång till ett hundratal tal av Benito Mussolini, videoklipp och fakta om den italienska diktatorn. En vecka efter det att programmet släpptes till försäljning på Itunes låg applikationen tvåa på försäljningslistan i Italien, före spel som Avatar, med över 1 000 nedladdningar per dag.

Men nu stoppas den. Utvecklaren av programvaran drar tillbaka den, efter hot om stämningar, skriver BBC.

Programmet släpptes knappt en vecka före Italiens årliga minnesdag av Förintelsen och applikationen har blivit hårt kritiserad av judiska grupper och överlevare av Förintelsen.

Apple ville enligt BBC inte kommentera fallet.

Rom TT


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant