Mind the gender gap

En frukost om hur mod och metodik för jämställdhet boostar affären! 

Sverige kniper en pallplats när världens länder rankas efter jämställdhet. Bäst är Island, tvåa är Norge. Men svenska framgångar betyder inte att Sverige redan är jämställt eller att jämställdhetsprojekt i näringslivet leder till snabba resultat. Knowit, som i fjol prisades som ett av de mest jämställda börsbolagen, delar med sig av lärdomar och fallgropar i sina satsningar. Det vet tack vare sina erfarenheter vad som krävs av metodiskt arbete. I Knowit lever idag flera initiativ och projekt på koncernnivå som pushar för en jämställd arbetsplats som sätter avtryck i affärerna!

08.00-08.30 Registrering och frukost

08.30-08.35 Välkommen!

Moderator hälsar välkommen. Kort intervju med Marina Åman, 2:e vice ordförande i Unionen.

08.35-09.15 Presentation

Jämställdhet på riktigt – så skapar du en långsiktig och lönsam förändring

Forskningen visar att en jämställd arbetsplats är mer kreativ och lönsam. Vill du skapa en förändring krävs en tydlig vision och målsättning, som sedan bryts ned i aktiviteter. Att förändra en kultur kräver ett långsiktigt förändringsarbete som genomsyrar hela organisationen.

Helena Tronner, vd på Knowit Transformation Management och organisationspsykolog.

”Snart 20 år på Knowit – så har jag påverkats av vår förändringsresa”

Det krävs mod och ledarskap för att skapa förändringar. Kwowits koncernchef har haft sin nuvarande roll sedan 2011. Han har följt förändringsresan på nära håll. Ledningsgruppen måste ta ett ägarskap och vara involverade för att lyckas med förflyttningen till en mer hållbar och jämställd position i konsultbranschen.

Per Wallentin, koncernchef på Knowit.

09.15-09.30 Paneldiskussion / Avslutning

Per Wallentin, Knowit, Helena Tronner, Knowit, Marina Åman, Unionen och Hans Schmidt, Veckans Affärer.

 

I samarbete med:

 

02 maj

Helio, Grev Turegatan 30, Stockholm 08.00-09.30 (programmet börjar 08.30)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.