Supertalangfrukost med Unionen Mars

Hållbart och smart digitalt arbetsliv

Att ständigt vara flexibel och nåbar i arbetslivet skapar stress som kan gör oss sjuka, så vad gör mobiliteten och suddiga gränser mellan arbete och fritid med oss? Hur ska vi klara det? Hur kan det bli mer hållbart? Kan vi kan till och med komma en bit framåt, prestera och må bättre, genom att ta makten över vår smartphone?

Det går att jobba smartare och få ett mer hållbart digitalt arbetsliv. Veckans Affärers Supertalangfrukost tillsammans med Unionen ger dig konkreta råd och praktiska övningar.

 

08.00-08.30 Registrering och frukost

08.30-08.35 Välkommen!

Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör Veckans Affärer hälsar välkommen tillsammans med Peter Hellberg, 1:e vice ordförande, Unionen.

08.35-08.55 Digitalt arbetsliv-hur hanterar du gränsen mellan arbete och övrigt liv?

Kristina Palm är forskare vid Karolinska Institutet och projektledare för studien Vägar till ett hållbart digitalt arbetsliv. Hon leder forskargruppen som fördjupar sig i vad digitaliseringen av arbetslivet gör med oss, och inte minst försöker ta reda på hur vi klarar av att hantera dess utmaningar.

Kristina Palm, docent och tekn. dr. industriell arbetsvetenskap, lektor och prefekt vid KTH samt forskare vid KI. 

08.55-09.15 Använd mobilen smartare och må bättre

Vi har påverkats och påverkas av hur vi använder vår mobiltelefon, på jobbet och privat. Men forskningen visar att baksidorna av mobiltelefonanvändning inte är knutet till själva telefonen som apparat, utan vad vi använder den till. Psykologen Siri Helle har tagit fasta på detta. ”Våra mobiler kan faktiskt göra oss gladare, mer produktiva och föra oss n närmare människorna vi älskar.”

Siri Helle, leg. psykolog och författare till boken Smartare än din telefon.

09.15-09.30 Paneldiskussion / Avslutning

Medverkande: Siri Helle, Kristina Palm, Peter Hellberg och Åsa Uhlin.

 

I samarbete med:

 

28 mar

Helio, Grev Turegatan 30, Stockholm 08.00-09.30 (programmet börjar 08.30)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.