Vad händer när din chef är en app?

Välkommen till ett frukostseminarium om plattformsekonomin.

Plattformsekonomin ger oss nya möjligheter att bli mer effektiva i både resursutnyttjande och kreativitet. En stor del av den digitala kreativiteten har kommersiella drivkrafter och många personer får redan idag hela eller delar av sin inkomst från arbete förmedlat via en digital plattform. Vad är en arbetstagare, en arbetsgivare och en arbetsplats i den nya plattformsekonomin? Vilka blir de långsiktiga effekterna av förändringarna på arbetsmarknaden och vad händer när chefen är en app?


Jacqueline Kothbauer, digital futurist & författare, Iggy Gullstrand, Sverigechef Testbirds, Rebecca Filis, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, Martin Linder, förbundsordförande på Unionen och Åsa Uhlin chefredaktör på Veckans Affärer.

Program
8-8.30 Frukost och registrering

8.30-8.35 Hur påverkar plattformsekonomin framtidens arbetsmarknad?
Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör för Veckans Affärer och Martin Linder, förbundsordförande på Unionen

8.35-8.50 Testbirds - så jobbar ett företag i plattformsekonomin
Testbirds specialiserar sig på testning av mjukvara i exempelvis appar, hemsidor eller uppkopplade produkter. Det görs med hjälp av fenomenet Crowdtesting. Konceptet innebär att tillhandahålla testning som en tjänst, där frilansare ur en crowd på 200 000 testare i 193 länder hjälper företag att utvärdera UX, funktionalitet och användbarhet. Bolaget startades i München 2011 och har expanderat till Amsterdam, London och Stockholm. 

Testbirds har initierat en första Code of Conduct för crowdworking-industrin. Visionen är att den ska kunna verka som en branschstandard för en rättvis och trygg arbetsrelation mellan frilansare och uppdragsgivare.
Iggy Gullstrand, Sverigechef Testbirds

8.50-9.25 Paneldiskussion: Vad händer när chefen är en app?
Jacqueline Kothbauer, digital futurist & författare, Iggy Gullstrand, Sverigechef Testbirds, Rebecca Filis, verksamhetsutvecklare på Skatteverket och Martin Linder, förbundsordförande på Unionen.

9.25-9.30 Sammanfattning av morgonen
Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör för Veckans Affärer och och Martin Linder, förbundsordförande på Unionen.

Frukosten är kostnadsfri.

Veckans Affärer i samarbete med Unionen.

  

01 jun

United Spaces

Klarabergsviadukten 63, Stockholm 08:00-09:30


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST