Nominera till E-Prize 2015

Det är dags att nominera till Sveriges ledande energipris i näringslivet, E-Prize 2015. Är ditt företag smartast?

Nominera till E-Prize senast den 26 april!

På sex år har E-Prize etablerat sig som Sveriges ledande energipris i näringslivet. Priset delas ut i samarbete med E.ON och belönar de företag som kombinerar energi, effektivitet och ekonomi för att sänka sina kostnader, minska sin miljöpåverkan och öka sin konkurrenskraft.

Priset delas ut i tre klasser: Stora företag, Små- och medelstora företag samt Fastigheter och Offentlig sektor.

Vem kan nominera? Vem som helst kan föreslå ett företag eller organisation som förtjänar priset i någon av de tre kategorierna. Det går också alldeles utmärkt att nominera sin egen verksamhet!

Juryn bedömer de inkomna förslagen utifrån mängden sparad energi (i procent i förhållande till den totala användningen), vilken klimatnytta åtgärden haft, hur innovativ den varit och i vilken utsträckning den bidragit till att öka företagens lönsamhet och konkurrenskraft.

Vinnarna av E-prize 2015 koras på Hållbarhetsdagen 2015, den 13 oktober, på Grand Hotel i Stockholm

Här kan du nominera till E-Prize 2015

Låt dig inspireras av förra årets vinnare! E-prize 2014 gick till:

Stora bolag: Kemira/Industry Park of Sweden
Motivering: Tillsammans är ledordet och med en bred samverkan mellan verksamheterna och alla led i produktionen utnyttjar man varandras behov och överskott. Nytänkande och systematiskt arbete med effektivare energianvändning in i minsta detalj.
Mer: Deras energi smittar av sig

Små bolag: Emballator Lagan Plast
Motivering: Ett målinriktat helhetstänk där energiarbetet gjorts till en del av affärsidén. Effektivisering från fabriksgolv och produkter och som engagerade ambassadörer långt därutanför. 
Mer: Fabriken som slaktat 90 procent av sina koldioxidutsläpp

Fastigheter och offentlig sektor: Klövern fastigheter
Motivering: Stora besparingar i ett spretigt fastighetsbestånd med lika stora mått av innovation och kreativa idéer. Ett systematiskt arbete som bygger på engagemang och målmedvetenhet. 
Mer: De omfamnar utmaningen - lyckas energieffektivisera gamla hus

 

19 feb
-26 apr


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.