Nominera till E-Prize 2015

Det är dags att nominera till Sveriges ledande energipris i näringslivet, E-Prize 2015. Är ditt företag smartast?

Nominera till E-Prize senast den 26 april!

På sex år har E-Prize etablerat sig som Sveriges ledande energipris i näringslivet. Priset delas ut i samarbete med E.ON och belönar de företag som kombinerar energi, effektivitet och ekonomi för att sänka sina kostnader, minska sin miljöpåverkan och öka sin konkurrenskraft.

Priset delas ut i tre klasser: Stora företag, Små- och medelstora företag samt Fastigheter och Offentlig sektor.

Vem kan nominera? Vem som helst kan föreslå ett företag eller organisation som förtjänar priset i någon av de tre kategorierna. Det går också alldeles utmärkt att nominera sin egen verksamhet!

Juryn bedömer de inkomna förslagen utifrån mängden sparad energi (i procent i förhållande till den totala användningen), vilken klimatnytta åtgärden haft, hur innovativ den varit och i vilken utsträckning den bidragit till att öka företagens lönsamhet och konkurrenskraft.

Vinnarna av E-prize 2015 koras på Hållbarhetsdagen 2015, den 13 oktober, på Grand Hotel i Stockholm

Här kan du nominera till E-Prize 2015

Låt dig inspireras av förra årets vinnare! E-prize 2014 gick till:

Stora bolag: Kemira/Industry Park of Sweden
Motivering: Tillsammans är ledordet och med en bred samverkan mellan verksamheterna och alla led i produktionen utnyttjar man varandras behov och överskott. Nytänkande och systematiskt arbete med effektivare energianvändning in i minsta detalj.
Mer: Deras energi smittar av sig

Små bolag: Emballator Lagan Plast
Motivering: Ett målinriktat helhetstänk där energiarbetet gjorts till en del av affärsidén. Effektivisering från fabriksgolv och produkter och som engagerade ambassadörer långt därutanför. 
Mer: Fabriken som slaktat 90 procent av sina koldioxidutsläpp

Fastigheter och offentlig sektor: Klövern fastigheter
Motivering: Stora besparingar i ett spretigt fastighetsbestånd med lika stora mått av innovation och kreativa idéer. Ett systematiskt arbete som bygger på engagemang och målmedvetenhet. 
Mer: De omfamnar utmaningen - lyckas energieffektivisera gamla hus

 

19 feb
-26 apr


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST