Hur får vi fler kvinnor att bli entreprenörer?

Veckans Affärer på Järvaveckan 2019

Det gror och växer nya start up-bolag och företag i hela Storstockholm. Entreprenör tar tag i en idéer och försöker förverkliga dem. Men om uppförsbacken trots drömmar och driv känns lång, finns de som stöttar och backar upp. Deqa Abukar och Amal Said, grundare av nätverket Womenisa, jobbar med att främja entreprenörskap för kvinnor, särskilt dem med utländsk bakgrund. Hur blir det framgångsrikt och vilka metodval har man stått inför? Vad behövs för att hjälpa kvinnor att blomma ut som entreprenörer?
Varför är det färre kvinnor som startar företag? Vad präglar företagsverksamheten bland kvinnor med utländsk bakgrund? Varför behövs det kvinnliga nätverk och hur gynnar det entreprenörer som är kvinnor?

 

Datum: Fredagen den 14 juni.
Tid: Kl 16.00-18.00 (program på scen börjar kl 1630-1715 med efterföljande mingel).
Plats: Järvaveckan, Spånga IP (seminarietält 8).

 

Medverkande:
Deqa Abukar och Amal Said grundare av nätverket Womenisa. De jobbar med att främja
entreprenörskap för kvinnor, särskilt dem med utländsk bakgrund. Nätverket vill förena och skapa samverkan mellan kvinnor från olika bakgrunder, yrken, titlar med mera.

Jessica Löfström, vd och grundare av bygg- och installationsbemanningsföretaget Expandera Mera. Hon tog emot utmärkelsen årets Affärsbragd av Svenska Dagbladet 2016 med motiveringen att hon ”trots hårt och långvarigt motstånd vågat utmana en av Sveriges mest trögrörliga branscher, och förnyat den.” Platsade på Veckans Affärers lista över Näringslivets Mäktigaste Kvinnor 2019.

 

Klara-Maria Mach är kvinnan bakom bloggen Entreprenörden. Hon driver också den nationella konferensen Wonder Women, som vill stärka kvinnors näringslivspositionering. Klara-Maria har även rådgivning för blivande och nya entreprenörer. Hennes entreprenörsfilosofi är enkel: om ett företag som behövs inte finns, så får man väl starta det själv.

Ishtar Touailat, är framgångsrik serieentreprenör och nytillträdd affärsutvecklingschef med fokus på ai och innovation på TechBuddy. Ishtar Touilat har bland annat grundat Futuristas, där hon vill ge kvinnor samma förutsättningar att lyckas, oavsett var i världen de befinner sig. Hon utsågs i mars till en av Näringslivets Mäktigaste Kvinnor 2019 av Veckans Affärer.

Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer.

 

I samarbete med:

 

14 jun

Järvaveckan, Spånga IP (seminarietält 8). 16.00-18.00


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.