Frukost om Framtidens Industri

Veckans Affärer och SIS, Swedish Standards Institute, bjuder in till ett frukostseminarium på temat framtidens industri. Mikael Damberg inleder frukostseminariet. 

Veckans Affärer och SIS, Swedish Standards Institute bjuder in till ett frukostseminarium där vi fokuserar på regeringens nyindustrialiseringsstrategi och hur svenska industriföretag kan använda sig av standardisering som ett verktyg för att nå sina affärsmål, öka innovation och konkurrenskraft samt handel och export. I en paneldebatt med bland andra Näringsdepartementet, Vinnova och Swerea lyfter vi dessa frågor.

Ett konkret område där standardisering är en del av utvecklingsarbetet idag är 3D-printing. Nyligen startade Swerea ett arbete med en ”nationell arena för 3D-printing i metall”, vilket kan beskrivas som en testbädd för 3D-teknik. Arbetet stöttas av Vinnova, och har kopplingar till flera svenska industriföretag.

PROGRAM

8-8.30 Frukost och registrering

8.30-8.50 Regeringens nyindustrialiseringsstrategi
Närings- och innovationsminister Mikael Damberg

8.50-9.00 Hur kan svenska industriföretag använda sig av standardisering som ett verktyg för att nå sina affärsmål?
Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör, Veckans Affärer och Thomas Idermark, VD, SIS

9.00-9.25 Paneldiskussion: Hur når vi ökad innovation och konkurrenskraft i framtidens industriföretag?
Ulf Holmgren Direktör Industriell utveckling och Innovationsledning, VINNOVA, Magnus Hallberg, R&D manager additive manufacturing, Siemens och Joakim Ålgårdh, Ph.D. Senior Researcher, additive manufacturing Swerea KIMAB.

9.25-9.30 Sammanfattning
Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör, Veckans Affärer och Thomas Idermark, VD, SIS

Frukosten är kostnadsfri.

Veckans Affärer i samarbete med SIS, Swedish Standards Institute.

Partner:

Lokalsponsor:

20 mar

United Spaces

Klarabergsviadukten 63, Stockholm 08:30-09:30


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.