Finns ditt jobb kvar när robotar  tar över?

Välkommen till ett frukostseminarium om det nya arbetslivet

Automatisering och digitalisering förändrar hela arbetsmarknaden. Om 20 år kan robotar ha tagit över hälften av dagens jobb på den svenska arbetsmarknaden, enligt vissa forskare. Hur anpassar vi oss efter en framtidsprognos där hälften av alla jobb kan vara borta? Helt klart krävs det att vi uppgraderar vår kompetens hela livet och det i sin ställer helt nya krav på akademi, näringsliv och politik. Vad innebär förändringen för företag och anställda och kan vi dra nytta av robotarna?

Program
8-8.30 Frukost och registrering

8.35-8.50 När roboten gör jobbet
Roboten "Marple" är en nyhetstjänst som söker efter nyheter i stora mängder statistik. Det är ett försök att automatisera jakten på nyheter i stora mängder data. Det handlar om allt från att hitta lokalnyheter, brottsdata, fastighetspriser till arbetslöshetsstatistik. Var finns möjligheterna och begränsningarna i att automatisera redaktionella processer? Och hur kan robotar hjälpa oss göra bättre journalistik?
Jens Finnäs, grundare av Journalism++ Stockholm AB

8.50-9.25 Paneldiskussion: Vad händer när robotarna tar över våra jobb?
Jens Finnäs, grundare av Journalism++ Stockholm AB, Jennie Nilsson, ordförande näringsutskottet (s), Mimmi Alladin, Head of Business Development, Siemens och Martin Linder, förbundsordförande på Unionen.

9.25-9.30 Sammanfattning och avslutning
Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör för Veckans Affärer och och Martin Linder, förbundsordförande på Unionen.

Frukosten är kostnadsfri.

Veckans Affärer i samarbete med Unionen.

 

10 okt

Helio, Grev Turegatan 30 08:00-09:30


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.