Framtidens energisamhälle

- en frukost om innovation, energisystem och klimatsmarta affärer

Datum: Tisdagen den 4 juni 2019
Tid: 08.00-09.30 (programmet startar kl 08.30)
Plats: United Spaces, Östra Hamngatan 16, Göteborg
Pris: Kostnadsfritt

Det är oförsvarbart att blunda för planetens utmaningar. Det är både dyrt och dumt att strunta i att vara noggrann med resurserna.  

I dag växer en flora av nya idéer som förnyar och förändrar vårt energisamhälle. Lokala och globala innovationer läggs till varandra för vinna nya kunder, värna om klimatet och bidra till systemskiften.

Veckans Affärer bjuder nu in till ett frukostseminarium, som lyfter energi- och klimatfrågorna. Hur vi tar till vara kraften från att bygga nya vanor, samarbeten och lösningar som gör lokalsamhället såväl som den stora världen lite bättre? Det blir en fördjupning i bland annat ny energiproduktion, smartare förbrukning och hur företag skapar möjligheter till mer hållbara och nya affärer.

I slutet av seminariet avslöjas finalisterna till att ta emot Sveriges största energipris, E-Prize, ett samarbete mellan Eon och Veckans Affärer. 

Du möter:
Cecilia Fasth
, vd, Stena Fastigheter.
Robin Griffiths, affärsutvecklare, Mimbly.
Joakim Adgård, affärsområdeschef, Eon.
Erik Jagesten, fastighetschef, Medicon Village.
Åsa Uhlin, chefredaktör, Veckans Affärer.

 

Cecilia Fasth utsågs 2019 till en av näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer. Hon är vd på Stena Fastigheter, en av Sveriges största fastighetsägare. De senaste åren har bolaget engagerat sig i energi- och miljöfrågorna i stort och smått. Smart teknik används för justering av inomhusluft, medveten övergång till LED-belysning och aktiva val för att förse delar av beståndet med energi från bergvärme och sol. Ett av de senaste initiativ är en plattform för återbruk av kundernas begagnade vitvaror via en app.

Robin Griffiths är affärsutvecklare på Mimbly. Med hjälp av startupföretaget från Göteborg återvinns vattnet från tvättmaskiner. Tekniken bidrar inte bara till att spara på vatten och energi utan den hjälper också till att samla in mikroplaster. Mimbly vann 2018 E-Prize, Sveriges största och mest prestigefyllda energipris i näringslivet.

Erik Jagesten är fastighetschef för Medicon Village i Lund. Medicon Village erbjuder en unik miljö för life science genom att integrera forskning, innovation och företagande, så att värden skapas för människors hälsa och bättre liv. Medicon Village ägs av en stiftelse och överskottet går tillbaka till verksamheterna. Drivkraften för att utveckla energisystemet är miljöansvar som även kommer innebära minskade kostnader, vilket i sin tur ger mer överskott till forskningen.

Joakim Adgård är affärsområdeschef på Eon med ansvar en företagsaffär där bolagets och kundernas lönsamhet är lika viktigt som att samtidigt genomföra omställningen till 100 procent förnybar och återvunnen energi till år 2025.

 

Samarbetspartner:

 

04 jun

United Spaces Göteborg

Östra Hamngatan 16, 411 09 Göteborg


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.