11 år gammal intervju med Zuckerberg - så såg planen ut för Facebook

VA:s experter har nosat upp en gammal intervju med Mark Zuckerberg som visar hur mycket som kan hända på 11 år.

Året är 2005 och en ung Zuckerberg intervjuas i Palo Alto, på ett litet kontor med andra college-nördar, tillsammans med ett ölfyllt kylskåp och pappmuggar. En tidsresa till en annan tid, när det heter "The Facebook" och innan smartphones tagit över världen.

DAGENS ANALYS

Dagensanalys.se är experter på digital marknadsföring och följer de hetaste trenderna inom området, samt håller dig dig uppdaterad med det senaste inom sociala medier, mobilt, analys, innovationer och vilka människor som gör skillnad i våra digitala liv.

Besök Dagensanalys.se för att få koll på det senaste i vår digitala vardag.

LÄS ÄVEN: Svenska Facebook-kopian värderades till 10 miljarder - nu har aktien rasat 99%

Elva år senare kan Zuckerbergs tankar kring framtiden låta något främmande – "många fokuserar på att, liksom, ta över världen, eller göra den största grejen, eller få flest användare. Jag tror, liksom, att en del i att göra skillnad och göra något coolt är att fokusera extremt". Målet då var att expandera till andra universitet utöver Harvard, något som låter väldigt blygsamt när man vet vad som hände sen.

I dag har Zuckerberg en miljard aktiva användare och dominerar fullständigt på området sociala medier. Han vill dock fortfarande göra gott, vid årsskiftet lovade han att ge bort Facebook till välgörenhet. 

LÄS ÄVEN: Facebooks nya funktion gör det löjligt enkelt att stalka dina vänner

För den som vill se lite mer gamla klipp med Zuckerberg rekommenderar vi även dessa.

Ett nyhetsinslag 2011 om Facebook:


En intervju 2005 på Stanford:


En gästföreläsning 2005 på Harvard:


Vinnare

Systemair AB 139,50 8,35%
Image Systems AB 2,38 8,18%
Beijer Electronics AB 39,90 5,00%
Medivir AB 77,25 4,75%
Neurovive Pharmaceutical AB 5,85 4,46%

Förlorare

G5 Entertainment AB 141,75 -23,79%
Consilium AB (B) 92,50 -12,94%
Ortivus AB (A) 6,20 -10,79%
Humana AB 72,25 -8,83%
Bong AB 0,93 -6,57%

Kalendarium

REGISTRERA DIG NU

LYSSNA PÅ VA:S PODDAR