1 av 20
Bildspel: BILDSPEL: Klicka vidare för att läsa om läget för Sveriges hetaste entreprenörer. Eller fortsätt läsa artikeln för att få reda på hur det går för dem idag, 2014.

De är Sveriges 24 hetaste entreprenörer

Genom att ta rygg på snabbväxare som Skype och Klarna bygger en ny generation entreprenörer upp ett startupkluster som blivit ett av Europas hetaste. VA har vaskat fram landets 24 hetaste entreprenörer just nu.

Veckans Affärers lista sammanställdes under mars-april 2013 och baseras på kontakter med bland annat riskkapitalister, inkubatorer, högskolor och universitet och nya och gamla startup-företagare.

Vid det slutliga urvalet har förutom affärsidén även hänsyn tagits till kända framgångsfaktorer som erfarna entreprenörer i ledningen, avknoppning från andra framgångsrika uppstartsbolag och tillgång på kapital från erfarna riskkapitalister.

Kommentarer

6 Kommentarer
 • urban dahlberg 2013-05-28 16:27:00

  det är bra ju fler företags ider folk har tillsammans kan vi skapa en bättre värld.Pengar har alla mer eller mindre.De bra ideerna står ja för ju. Det är ju en bra ide.ja har ju en ide om att folk ska sätta sig ner å tänka på vad de vill med sitt liv. de flesta har bara 80 år att spela med.jag vill att folk lär sig tänka innan de gör nåt över huvud taget.kramar urban gates från värmland.

 • Kalle 2013-04-23 11:52:00

  Jag tror det kommer finnas en stark korrelation mellan de som misslyckas och de som bara utvecklar sina appar för det sjunkande skeppet iOS. Yes people you heard it here first =)

 • Daniel Daboczy 2013-04-22 15:04:00

  Tusen tack för att ni väljer FundedByMe som ett av era hetaste bolag. Men obs siffran är inte 2 miljoner kr vi rest hittills utan närmare 22 miljoner / Daniel Daboczy vd www.fundedbyme.com

 • Anna P. 2013-04-22 10:12:00

  Varför så få kvinnor med? Var är Femme Natural Boost, Reddville/Tampons for free och Yollibox?


Elbilskriget trappas upp – Elon Musk till frontalattack mot Toyotas vätgasdrivna bil

Toyota Mirai ska bli en av de första elbilarna som körs på bränsleceller som konverterar komprimerad vätgas till elektricitet och endast lämnar vattenånga som utsläpp. Superentreprenören tillika konkurrenten Elon Musk är inte imponerad, utan menar att bilar som omvandlar vätgas till el är en urbota dum idé.

Läs även:

Senaste VA

Registrera dig nu

Här kan du registrera dig för vårt nyhetsbrev

Kalendarium